המרחב הטיפולי
מטפלי הקליניקה הינם מטפלים המשלבים בין גישות טיפוליות מגוונות.
אנחנו מטפלים בילדים מגיל שלוש, בנוער, בזוגות, במבוגרים ומשפחות.
פסיכותרפיה דינמית
טיפול רגשי בו מנסים לחקור ולהבין איך מצוקה עכשווית קשורה למערכות יחסים ודברים שחווינו, על מנת לנסות לייצר שינוי בחיינו. פסיכותרפיה דינמית יכולה להיות ממוקדת / מוגבלת בזמן / קצרת טווח או ארוכה.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי
הטיפול נועד להבין סימפטומים רגשיים כגון התקפי פאניקה והימנעויות שונות, לזהות דפוסי חשיבה מעכבים, סימפטומים פיזיים והתנהגות לא יעילה, על מנת להחליפם בחשיבה מתקנת והתנהגות רצויה. הטיפול נמצא יעיל להפרעות חרדה מגוונות, דכאון, הפרעות אכילה, סכיזופרניה ועוד.
טיפול DBT
טיפול DBT זו שיטה ייחודית המשלבת בין קשר אישי ללמידת מיומנויות של התמודדות במצבי מצוקה למי שמתקשה בויסות הרגשי (התפרצויות זעם, התמכרויות, קושי במערכות יחסים), לצד קבלה עצמית ע״י הפחתת הביקורת והשיפוטיות.
דרמה תרפיה
דרמה תרפיה הינה שיטת טיפול חווייתית אשר משתמשת בכלי האוניברסלי הכי בסיסי שקיים בכולנו והוא המשחק. בטיפול משתמשים במגוון רחב של אמצעי הבעה; משחקי תפקידים, סיפורים, אומנות, מוסיקה ותנועה. זאת במטרה לאפשר התבוננות על המציאות מנקודות מבט שונות, באמצעות עיבוד של התוכן הרגשי ממקום מרוחק, מוגן ויצירתי.
ביבליותרפיה
שיטה מתחום הטיפול באומנויות.
השיטה מתבססת על כוחן המרפא של הקריאה והכתיבה. המפגש עם טקסטים - פרוזה, שירה, פזמונים או אפילו סרטים וסדרות - מתחיל דיאלוג משמעותי המאפשר לעבד חוויות, רגשות ותגובות מודעות ולא מודעות באופן לא שיפוטי. באמצעותו מעמיקה ההיכרות עם העצמי ומתרחבת היכולת להגיב לאתגרי החיים ולתפקד באופן יותר בריא ויעיל.
טיפול באומנות
טיפול בהבעה ביצירה במטרה לאפשר למטופל מרחב בו יוכל להביא את עצמו לביטוי מעבר או בנוסף לביטוי המילולי. היצירה מאפשרת הצצה לתכנים פנימיים במרחב ביטוי מגוון (משחק, ציור, פיסול, כתיבה, תנועה) והתחברות ממקום אישי.
טיפול זוגי
הטיפול הינו תהליך ייעוץ ממוקד שמטרתו לעזור לזוגות לפתור משברי חיים, חוסר שביעות רצון וקונפליקטים במערכת היחסים. תהליך הייעוץ מכוון לחיזוק התקשורת והאמון בקשר ומצייד את הזוג בכלים ופרקטיקות לזוגיות בריאה.
הדרכת הורים
הורים עומדים בפני אתגרים רבים ומשתנים בכל גיל של הילד, כשחלקם גם אינם צפויים. הדרכת הורים היא תהליך ייעוצי, שבו הורים רוכשים כלים ומיומנויות להתמודדות עם קשיים, האתגרים של הילד וההורות. כמו כן, הסתכלות וחשיבה על התנהלות המשפחתית על מנת לזהות ולשנות דפוסי חשיבה ופעולה מול הילדים ,ליצירת תקשורת מיטיבה ומקבלת.
ייעוץ וליווי תעסוקתי
תהליך משותף עם המטופל שמטרתו לבנות זהות מקצועית ולנווט את הקריירה דרך התמקדות בשאלות של זהות ומשמעות, הערכה עצמית, יכולת קבלת החלטות תוך בחינת הבחירות שנעשו לאורך הדרך, התמודדות עם מוקדי השפעה וחסמים, ומציאת מוטיבציה פנימית להניע לפעולה.
זאת לצד תמיכה בחלקים הפרקטיים - כתיבת קו"ח, תהליכי חיפוש עבודה, הכנה לראיונות בדגש על מיתוג עצמי.
ליווי במרחבי החיים
הליווי נועד לענות על הצורך של מטופלים שזקוקים לסיוע ותמיכה בהתמודדות יומיומית במציאות החיצונית. התהליך יכול להיות במקביל לטיפול, לשמש כמאיץ טיפול או להיות שירות נפרד שעומד בפני עצמו.
המלווים פועלים ליצירת קשר קרוב ולא שיפוטי מתוך מטרה לסייע להפחית הימנעויות ולהניע לעבר עשייה מקדמת בתחום בו בוחר האדם.
טיפול מונגש חברתית
הקליניקה בשינקין שמה לה למטרה להנגיש טיפולים פסיכולוגים לאנשים המעוניינים בטיפול פרטי אך לא יכולים לאפשר לעצמם לשלם מחיר מלא עבורו.
הטיפול מתאפשר בזכות שיתופי פעולה עם עמותות בתחומי בריאות הנפש, נשים במעגל הזנות ועוד.
טיפול מקוון
הטיפול ניתן ע"י מטפלים הנמצאים במרפאתם בעוד שהמטופל נמצא בכל מקום שבו הוא מרגיש נינוח ובסביבה השומרת על פרטיותו. מחקרים מראים כי טיפול המתקיים ברשת לא נופל ביעילותו מטיפול מסורתי, וכי הברית הטיפולית הנרקמת בטיפול זה חזקה כמו בטיפולים פנים אל פנים.
טיפול פסיכותרפי מקוון מאפשר מתן מענה למטופלים בזמן שהייה בחו"ל, או כאלה המתגוררים במקומות מרוחקים, או לאנשים שעומס היומיום מקשה עליהם לפנות זמן להגעה לקליניקה של המטפל.
טיפול דיאדי (טיפול הורה-ילד)
טיפול המתבצע במסגרת מפגשים משותפים של ילד, הורה ואיש מקצוע במקביל למפגשים של איש המקצוע וההורים. הטיפול הדיאדי מתאים בעיקר במקרים בהם יש קושי ביחסים הראשוניים בין הילד/ה (עד גיל 6) להורה. טיפול דיאדי היא שיטת טיפול שמטרתה לשפר את התקשורת בין הילד/ה להורה ולחזק את הקשר בינהם מתוך הבנה בעיות התנהגותיות ורגשיות שונות הן ביטוי לקושי באינטראקציה בין הילד להוריו או לאחד מהם.
אוטיזם
טיפול פסיכולוגי
בקליניקה צוות מטפלים מגישות שונות המיומן בעבודה עם אוכלוסיית הספקטרום האוטיסטי לכל גווניה.
הטיפול נעשה בגישה ממוקדת אסטרטגיות ומותאמת לצורכי המטופל, תוך התחשבות בקשייו ובנקודות החוזק שלו. הגישה נותנת מענה לקשיים רגשיים, קשיים בבניית קשר, דפוסי חשיבה, עיבוד חוויות ואירועים, הבנת מצבים חברתיים, חרדות, למידה של התמודדות עם תסכולים ועם מצבים לא צפויים וכן תמיכה רגשית במעבר בשלבים השונים של מעגל החיים.
ליווי שיקומי במרחב החיים
בתהליך הליווי, הקשר נבנה על בסיס מציאת שפה משותפת בין המלווה למטופל ובירור האופן שבו המטופל רואה את עצמו, את העולם ואת הסובבים אותו. תהליך הליווי מסייע בבניית תוכנית פעולה לקידום תהליכים בכל תחומי החיים: תעסוקה, לימודים, דיור ותפקוד בסביבת הבית, קשרים חברתיים, זוגיות ועוד.
המטופל הינו שותף מלא בהגדרת מטרות הטיפול ובבניית תוכנית הטיפול. הליווי מאפשר מעקב אחר היישום והתאמת התוכנית להתרחשויות ולתוצאות של השלבים שהושגו.
דרך ההתערבות במרחב החיים אנו מנסים להביא לקידום מיומנויות של תהליכי קבלת החלטות, יוזמה, עצמאות, התמדה, ומיומנויות תקשורתיות-חברתיות.